EEI logo


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÖZLEMÉNY – KORONAVÍRUS

Koronavírus – hivatalos és hiteles tájékoztatás 

 • A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében.
 • Az operatív törzs honlapján hiteles és naprakész információk találhatók a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről panaszok esetén: https://koronavirus.gov.hu
 • Az operatív törzs jelen van a Facebookon is: „Koronavírus tájékoztató oldal” néven: https://facebook.com/102141028062794
 • Kérdések feltehetők a nap 24 órájában működő ügyeleti központnak telefonon, a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456 ingyenesen hívható számokon, illetve
 • írásban a következő e-mail címen: koronavirus@bm.gov.hu 
 • Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az országos tiszti főorvos vezetésével részt vesz az operatív törzs munkájában.
 • Az NNK tájékoztató oldalt működtet: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus, valamint
 • „Tisztiorvos” néven jelen van a Facebookon is: https://facebook.com/214579338566491
 • Koronavírussal kapcsolatos aktuális utazási tanácsok az egyes országokra vonatkozóan elérhetők a Konzuli Tájékoztatás oldalon: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

 

 

A Pécsi EFI-ről, a projekt tartalmának bemutatása:

Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények keretein belül 2018. szeptember 1-jén megkezdte működését a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda, melyet a Dr. Veress E. utcai Rendelőintézet földszintjén találhatnak az érdeklődők.

Az EFI fő célja a Pécsi Járás 40 településének 178 270 fős lakosságának életmódváltásának elősegítése. Az EFI célja továbbá, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, továbbá, hogy az Iroda kialakítása járuljon hozzá az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához és a krónikus nem-fertőző betegségek megelőzéséhez a területi egyenlőtlenségek csökkentésével.

Ennek érdekében az EFI különféle tanácsadásokat, klub-szintű foglalkozásokat, életmódváltó programokat szervez és csatlakozik a járás területén szervezendő programokhoz is, melyeken ingyenes tanácsadást, állapotfelmérést és szűrésekre történő mozgósítást végez.

Az EFI programjairól röviden:

 • Klubok létrehozása és működtetése: Életmódváltó (sport) klubok, Jóga és fitness klub, Testsúlykontroll klub, Diabétesz Betegklub, Szív- és érrendszeri életmódváltó klub, Egészség-klub, Idősek klubja.
 • Tanácsadások: Egészséges táplálkozást ösztönző dietetikai tanácsadás, Dohányzással kapcsolatos rövid tanácsadás, Alkoholfogyasztással kapcsolatos rövid tanácsadás.
 • A Pécsi járás iskoláiban Egészségnapok-Egészséghetek, Egészséges ételek napja, Egészségnevelő órák kerülnek megtartásra a prevenció érdekében.
 • Munkahelyi egészségfejlesztés során szeretnénk eljutni minél több munkahelyre.
 • Egészségnapok a járás településein – A települések programjaira az EFI kitelepül és ingyenes tanácsadást, állapotfelmérést és szűrésekre történő mozgósítást végez a lakosság körében.
 • Baba-mama tornák, ringató foglalkozások és szülésre felkészítő tanfolyamok is elérhetőek az EFI által.

Fontos: A programokon a részvétel ingyenes, jelentkezni pedig az EFI irodában tudnak személyesen, vagy az Iroda elérhetőségein.

A program fizikai megvalósítási időszaka sikeresen lezárult. Az erről szóló sajtótájékoztatóról az alábbi linkeken olvashatnak:

Sikeresen zárult a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda projektje

Sikeresen zárta az elmúlt 3 évet a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda

03:10-től: https://www.youtube.com/watch?v=QuzSOA16V88

 

Munkatársaink: 

Antus Eszter – klinikai szakpszichológus 

Kása Orsolya  – dietetikus 

Németh Lilla – klinikai szakpszichológus 

Simonné Stenger Etelka – mentálhigiénés gondozó asszisztens

Vörösvári Csenge –  egészségfejlesztő

 

Szakmai vezető: Hideg Balázs

Kedvezményezett neve: Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények

A projekt címe: A Pécsi Egészségfejlesztési Iroda létrehozása – EFOP-1.8.19-17 Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 90.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.11 + 3 év fenntartási időszak.

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.8.19-17-2017-00012

 

 

Közelgő eseményeink ITT!

 

 

Elérhetőségeink:

e-mail: efi.pecs@eeipecs.hu

Telefonszámaink: EFI Iroda:  72/523-523/362, Szakmai vezető: 72/523-523/340

Facebook oldal: https://www.facebook.com/PecsiEFI

EFI blog: https://pecsiefi.blog.hu/

Lakossági igényfelmérő kérdőívünk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRkKZSV4egBDUCLESxthBIugUSxw6oxZWYR0UyfApqVgyu1g/viewform?usp=sf_link

 

 

 

     

PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények