EEI logo

Dr. Petz Ádám belgyógyász-endokrinológus főorvos hirtelen kezdődő, gyors lefolyású betegségben 81 éves korában, 2018. december 12-én elhunyt.
Családja, barátai és ismerősei mellett betegei és kollégái, a Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények dolgozói is fájó szívvel búcsúznak Tőle.

Dr. Petz Ádám kivételesen hosszú időt, 55 évet szentelt életéből a gyógyításnak. 1963-ban szerezte meg orvosi diplomáját cum laude minősítéssel. 1968-ban belgyógyászatból, 1980-ban endokrinológiából szakvizsgázott. Orvosi ténykedésének legnagyobb részét a Dombóvári Kórházban töltötte, ahol a II. sz. Belgyógyászati Osztálynak volt osztályvezető főorvosa. Intézményünkben már nyugdíjasként, 2006 júniusában kezdett dolgozni. Magas szintű szakmai tudásával, több évtizedes szakmai tapasztalatával még nyugdíjas éveiben is betegek ezreinek gyógyulását segítette.

Hivatását lelkiismeretesen, mindvégig fáradhatatlanul gyakorolta. Méltán tisztelték és szerették betegei és munkatársai, akik abban bízhatunk, hogy Ő érezte ezt a hálát és szeretetet, és talán éppen ezért maradt Dr. Petz Ádám Főorvos élete utolsó pillanatáig is hivatását gyakorló orvos.