EEI logo


Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények keretein belül 2018. szeptember 1-jén megkezdte működését a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda, melyet a Dr. Veress E. utcai Rendelőintézet földszintjén találhatnak az érdeklődők.

Az EFI fő célja a Pécsi Járás 40 településének 178 270 fős lakosságának életmódváltásának elősegítése. Az EFI célja továbbá, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, továbbá, hogy az Iroda kialakítása járuljon hozzá az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához és a krónikus nem-fertőző betegségek megelőzéséhez a területi egyenlőtlenségek csökkentésével.

Ennek érdekében az EFI különféle tanácsadásokat, klub-szintű foglalkozásokat, életmódváltó programokat szervez és csatlakozik a járás területén szervezendő programokhoz is, melyeken ingyenes tanácsadást, állapotfelmérést és szűrésekre történő mozgósítást végez.

Az EFI programjairól röviden:

  • Klubok létrehozása és működtetése: Életmódváltó (sport) klubok, Jóga és fitness klub, Testsúlykontroll klub, Diabétesz Betegklub, Szív- és érrendszeri életmódváltó klub, Egészség-klub, Idősek klubja.
  • Tanácsadások: Egészséges táplálkozást ösztönző dietetikai tanácsadás, Dohányzással kapcsolatos rövid tanácsadás, Alkoholfogyasztással kapcsolatos rövid tanácsadás.
  • A Pécsi járás iskoláiban Egészségnapok-Egészséghetek, Egészséges ételek napja, Egészségnevelő órák kerülnek megtartásra a prevenció érdekében.
  • Munkahelyi egészségfejlesztés során szeretnénk eljutni minél több munkahelyre.
  • Egészségnapok a járás településein – A települések programjaira az EFI kitelepül és ingyenes tanácsadást, állapotfelmérést és szűrésekre történő mozgósítást végez a lakosság körében.
  • Baba-mama tornák, ringató foglalkozások és szülésre felkészítő tanfolyamok is elérhetőek az EFI által.

Fontos: A programokon a részvétel ingyenes, jelentkezni pedig az EFI irodában tudnak személyesen, vagy az Iroda elérhetőségein.

 

 

Elérhetőségeink

e-mail: efi.pecs@gmail.com

Telefonszám: 72/523-500 – telefonközpont, ahonnan kapcsolják az EFI-t

 

Közelgő eseményeink ITT!